Vaporul cu 4.000 de tone de combustibil la bord, eșuat aproape de coasta insulei Mauritius din Oceanul Indian, s-a rupt în două, potrivit CNN. Autoritățile se tem de o catastrofă ecologică.

Autoritățile din Mauritius au declarat „stare de urgență ecologică”, după ce nava a eșuat în largul coastelor și aproximativ 1.000 de tone de petrol s-au scurs într-o lagună a Oceanului Indian.

Nava deținută de o companie japoneză s-a ciocnit în 25 iulie de un recif de corali din estul insulei, în apropierea rezervației Blue Bay Marine Park, unde apele „impecabil de curate” reprezintă o cunoscută atracție turistică pentru cei care doresc să facă plajă în acest paradis tropical.

O operațiune masivă de curățare a fost lansată de pe mal, mii de voluntari încercând să oprească dezastrul. Cu toate acestea, cei implicați în operațiune au spus marți că o adevărată catastrofă ecologică s-ar putea produce.

Deversarea se apropie de două ecosisteme marine protejate și de rezervația Parcului Marin Blue Bay. În apropiere se află o serie de plaje turistice populare și plantații de mangrove.

Digi24

Lasă un răspuns